Free PC Support
PC Help Forums from the Experts at Technical-Assistance.co.uk
 
Google
 
Search The Web Search This Site
 RSS FeedRSS Feed   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Updated to service pack 3 and now have no sound

 
Reply to topic    Free PC Support Forum Home -> Helproom
Author Message
leeravens



Joined: 01 Jan 2009
Posts: 1

PostPosted: Thu Jan 01, 2009 2:46 pm    Post subject: Updated to service pack 3 and now have no sound Reply with quote

Hey,
Before i describe my problem i have to tell you i am a complete technological fool and so in regards to responses, the simpler the better if you could be so kind.

About a week ago i had to reinstall windows XP Media Edition on my Dell Dimension C521 because of how badly it was running and as instructed installed all the latest updates, upto and including service pack 3.

After this i found that i had no sound working on my computer, getting 'Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly.' when i try and play music in media player.

When checking my device manager, i have a small exclamation mark in a yellow circle next to my 'IDT High Definition Audio CODEC'. When i double click on this i get 'This device cannot start. (Code 10)'.

I have tried updating and rolling back the current driver but nothing seems to work. I was advised by a friend to download some kind of driver from a 3rd party but i have no idea what or where to look for.
I am using AVG anti virus if that's needed to be known.

I would be very grateful for any help anyone can give me, and if any information is needed to answer my question that i've forgotten to put in just say and ill add it in.

System: Microsoft Windows XP
Media Center Edition
Version 2002
Service Pack 3

Thanks,
leeravens
Back to top
View user's profile Send private message
surreypcsupport.com



Joined: 02 Dec 2008
Posts: 127
Location: surrey

PostPosted: Fri Jan 02, 2009 10:29 am    Post subject: Reply with quote

You need to reinstall the device drivers for your sound card. Get them from the manufacturers website.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Free PC Support Forum Home -> Helproom All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

2005 - 2017 All Rights Reserved www.technical-assistance.co.uk
Terms and Conditions